Потребители на Windows 10 критикуват новото старт меню

0
32
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Както вече съобщихме, освен множеството промени, които се очакват с Anniversary Update, от Microsoft работят и по ново старт меню.

Новото меню, което е вече налично в билд 14332, който е спуснат за потребителите в Insider програмата, е с преработен изглед, който предполага, че ще осигури по-лесното му използване от потребителите.

В него вече има така нареченото „хамбургер меню“, от което могат да се достъпят основни функции като power настройки, акаунт настройки, преки пътища към главните настройки, пряк път до файловия мениджър, както и достъп до всички инсталирани приложения.

Различни постове в майкрософтското приложение Feedback app обаче показват, че новият външен вид не се нрави на всички, както от Microsoft се надяваха, и доста потребители всъщност искат да се върне стария дизайн.

Един от потребителите пише – новото меню е ужасно, докато други искат връщането му към оригиналния изглед.

Изглежда, че от Microsoft всеки път понасят критики, щом решат да правят промени по старт менюто. Същото се случи и когато беше въведено live tile базираното меню в Windows 10. Тогава потребителите въобще не харесваха менюто с „живи плочки“ и искаха по-опростено меню, което да не е базирано на тях.

След няколко месеца обаче всички свикнаха с него и след като от Microsoft въведоха възможността за повече плочки с ноемврийския ъпдейт, това убеди всички, че новият дизайн е по-добър.

В момента наблюдаваме абсолютно същата ситуация и ще е интересно да видим какъв ще бъде ходът на Microsoft и дали Anniversary Update ще промени нещо във външния вид на старт менюто. Засега от Редмънд се държат резервирано по темата и казват, че не са взели никакво решение относно старт менюто, защото всичко зависи от мнението на потребителите.

Прочетете още:  Излезе X.Org Server 1.20.7 с множество промени при Modesetting и GLAMOR
0/5 (0 Reviews)