Потребителите, които ъпгрейдват към Ubuntu 18.04 LTS също ще могат да избират дали да участват в събирането на данни

0
890

Както вече се знае, от Canonical възнамеряват да имплементират функция за събиране на полезна за тях информация при Linux дистрибуцията Ubuntu 18.04, която да помогне на разработчиците да подобрят операционната система. Ще се събират данни като в кой регион се намирате, колко време отнема инсталацията на вашата машина, какви са хардуерните спецификации на машината, която използвате, каква е резолюциятя ви и пр.

И докато всички обсъждат дали това е правилно или не, Jonty Gamao се е сетил, че всъщност не се знае какво се случва с потребителите, които ще ъпгрейдват от Ubuntu 16.04 към 18.04, дали ще им бъде събирана информацията автоматично или ще им бъде предоставен избор за това да участват или не.

Dustin Kirkland му отговаря, че на потребителите трябва да бъде дадена възможност да избират и това ще бъде направено по възможно най-удачния начин, като ще може да се избира с чавка от System Settings->Privacy.

Kirkland казва още, че изборът дали да участват в събирането на данните или не, потребителите ще получат по някое време по време на процеса по ъпгрейд от Ubuntu 16.04 към 18.04, така че да, всички потребители – тези, които инсталират наново Ubuntu 18.04 и тези, които ъпгрейдват към него, ще имат възможността да участват в проучването, а също така и ще бъдат официално уведомени за това.

Повече можете да научите от този мейл лист.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт ще предоставят Chromium-базиран Edge за macOS през 2019-а