Потребителите на Windows 10 Home няма да могат да поставят ъпдейтите на пауза

0
23
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Последният билд за Windows 10, който е за потребителите от Insider програмата в бързия кръг, идва с опция за поставяне на пауза на ъпдейтите до 35 дни. За потребителите на Windows 10 Home обаче няма да има такава функция.

За поставянето на пауза на ъпдейтите в срок до 35 дни ви съобщихме по-рано, когато се разбра, че подобна функция се очаква да дойде с Windows 10 Creators Update. Сега се изяснява фактът, че услугата ще е налична за изданията Professional, Education и Enterprise.

За пръв път функцията беше забелязана в Windows 10 build 14997, но липсваха всякакви детайли около нея. В настройките обаче има едно пояснение, което дава добра представа:

„Можете временно да поставите ъпдейтите на пауза и те да не могат да се инсталират в срок до 35 дни. Някои ъпдейти, като например дефинициите за Windows Defender, ще продължат да се инсталират въпреки това“.

По-рано тази седмица за потребителите от Insider програмата излезе Windows 10 build 15002, в който опцията за поставяне на ъпдейтите на пауза също е налице, което е потвърждение, че тя ще бъде налична накрая във финалното издание на Windows 10 Creators Update, който се очаква през април тази година.

Неочаквано обаче от Майкрософт са преценили, че потребителите на Windows 10 Home няма да могат да се възползват от новата функция, а ще бъде налична за Windows 10 Professional, Education и Enterprise.

Решението е взето без да се посочва конкретна причина. Ако се върнем назад в 2015-та година, когато от Редмънд обявиха излизането на Windows 10, от Майкрософт тогава казаха, че отлагането на ъпдейти няма да се предлага за Windows 10 Home потребителите, защото в повечето случаи това са потребители, които искат и очакват всичко да се случва автоматично на техните машини.

Прочетете още:  От Facebook са разтревожени - хората споделят все по-малко в социалната мрежа

Можем да си направим изводите, че може ми от Майкрософт отново са на това мнение относно новата функция за поставяне на пауза на ъпдейтите. Сигурно обаче е едно – има потребители, които използват Home изданието на Windows 10, но те също биха искали подобна възможност.

0/5 (0 Reviews)