Потребителите на Windows 10 най-сетне видяха изисквания за приложенията в Windows Store

0
50


Microsoft направиха някои промени в начина, по който ще се изобразяват приложенията и игрите в магазина при новия билд 14352.

Преди да бъдат свалени приложенията, потребителите най-сетне могат да видят и техните изисквания. Новият билд донася със себе си промени в дизайна на Windows Store, като частта с изискванията на приложенията също е част от тези промени.

В Windows Store вече се дава информация за минималните и препоръчителните изисквания, включително архитектура и версия на операционната система. В зависимост от играта или приложението може да фигурират изисквания за камера, тъчскрийн, изискването да се инсталира на телефон и пр.

Ако вашата система покрива изискванията, срещу всяко едно от тях ще има зелена чавка, а ако не ги покрива ще има червен хикс, така че винаги да знаете дали можете да подкарате нещо преди да го свалите.

Появиха се сведения, че тази опция също е станала налична и за Windows 10 Mobile, в което има логика, защото от Microsoft се опитват да поддържат всички устройства синхронизирани.

Новата опция с изискванията ще стане достъпна за всеки един потребител с идването на Anniversary Update, за който се знае, че ще дойде през лятото, най-вероятно през юли месец.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Русия прави собствена Уикипедия