Потребителите на Windows Phone винаги ще имат възможност за даунгрейд

0
31
Потребителите на Windows Phone винаги ще имат възможност за даунгрейд


От Microsoft съобщиха, че устройствата, които са ъпгрейднали до Windows 10 винаги ще имат възможност да се върнат към миналата версия.

Windows 10 не е наличен за всички Windows Phone устройства, защото от Microsft искат всеки преминал към новата операционна система да има възможно най-доброто преживяване. Поради тази причина някои устройства, които не покриват хардуерните изисквания, няма да го получат.

За сметка на това, тези които са ъпгрейднали към Windows 10 Mobile ще могат винаги да се върнат към Windows Phone 8.1. Целта е да има избор, ако потребителите се натъкнат на някакви проблеми и бъгове, за да могат те да използват устройствата си.

Програмен мениджър в Microsoft обяснява, че това е важна промяна за крайните потребители, които идват от Windows 8.1, защото ако се натъкнат на проблеми, те ще имат нужда от имидж, от който да върнат. Мениджърът обяснява още, че всички устройства, които оригинално са били с Windows 8.1 ще имат такива имиджи. За сметка на това обаче няма да има имидж за възстановяване към Windows 10 Mobile билд 10586.164.

@NorthFaceHiker @neil_hedley @windowsinsider @GabeAul when can we directly roll back using WDRT to 10586.164
— bRaNdOn ZAYN (@zayn_brandon) April 4, 2016

Това обаче може да се окаже неудобно, защото ако потребител, чийто телефон е бил оригинално с Windows 8.1, се натъкне на проблем, той ще трябва да възстанови първо до него и чак тогава да ъпдейтва до Windows 10. Потребителите могат само да се надяват, че от Microsoft за в бъдеще ще включат такава възможност, но засега „няма такива планове“, както се вижда и от туийта.

Прочетете още:  Plasma 5.7 излезе официално (видео)
0/5 (0 Reviews)