Потребителите на Windows XP и Vista съвсем скоро ще бъдат блокирани от Blizzard

0
18
Потребителите на Windows XP и Vista съвсем скоро ще бъдат блокирани от Blizzard


Потребителите на Windows XP и Vista са блокирани от Blizzard и те вече не могат да играят Diablo III, Starcraft II и World Of Warcraft.

Майкрософт спряха официалната поддръжка на Windows XP през април 2014-а година, а на Vista през април 2017-а година.

Това е причината все повече софтуерни разработчици да се оттеглят от тези две платформи, както ще направят това и от Blizzard.

Считано от октомври месец, от компанията ще потвърдят намерението си да изтеглят поддръжката за Windows XP и Windows Vista за игрите Diablo III, Starcraft II и World Of Warcraft, което заявиха по-рано тази година, но тогава все още нямаше официален срок.

Това означава, че потребителите, които използват тези две операционни системи, имат малко повече от два месеца, за да ъпгрейднат към по-нова версия на Windows или да преминат към Linux или macOS.

Въпреки това някои могат да имат повече време от другите, защото рестрикцията ще бъде спусната към потребителите на етапи, а не изведнъж за всички, което означава, че някои ще я получат по-рано, а други по-късно.

„Веднъж щом спре поддръжката, тези игри няма да могат да бъдат играни на тези операционни системи, така че ние окуражаваме играчите, които все още използват една от по-старите операционни системи, да ъпгрейднат до по-нова версия. Ние ще въведем тази промяна на етапи и ще ви уведомим наново, когато се приближим до срока“, казват от Blizzard.

За macOS и трите игри имат официални клиенти, докато за Linux това не е така, защото от Blizzard все още не са създали нейтив решения. Въпреки всичко Wine дава възможност на потребителите да играят и трите игри абсолютно безпроблемно, като дори могат да избират версията на Windows, която да бъде използвана, гъвкавост, която дори самият Windows не може да предложи.

Прочетете още:  DXVK - проектът, който позволява да се играят DirectX 11 игри при Linux получи ново издание (видео)
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments