Предлагането на Windows 10 Mobile Creators Update започва официално от днес

0
31
Майкрософт най-сетне признаха


Както и при десктопите, целият цикъл по спускането и инсталирането при всички устройства ще отнеме месеци.

Предлагането на Windows 10 Mobile Creators Update най-вероятно ще бъде осъществено посредством приложението [url=https://www.microsoft.com/en-us/store/p … blggh0f5g4“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Upgrade Advisor[/url], което беше използвано от Майкрософт и за ъпгрейда от Windows Phone 8.1 към Windows 10 Mobile.

Наскоро Upgrade Advisor беше изтеглено от Windows Store и след това публикувано наново, което най-вероятно говори, че от компанията са го подготвили за предстоящия Creators Update.

Това, което е важно да се знае е, че ъпдейтът няма да е наличен за всички потребители веднага, а ще бъде пускан на етапи, като целият цикъл ще отнеме месеци, за да бъде завършен. Кой ще получи пръв ъпдейта зависи от различни фактори, като някои от тях са региона, в който се намирате, оператора, който използвате и пр.

В списъка с устройствата, които ще получат Creators Update (Windows 10 Mobile version 1703) присъстват 13 телефона:

Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 950/950 XL, HP Elite x3, Microsoft Lumia 640/640XL, SoftBank 503LV, Alcatel IDOL 4S, Alcatel OneTouch Fierce XL, VAIO Phone Biz, Trinity NuAns NEO и MouseComputer MADOSMA Q601.

Да се поддържат само 13 устройства и да се оставят толкова много модели без ъпдейт е меко казано странно решение. Например моделите Lumia 930 и Lumia 1520 работят абсолютно безпроблемно с preview версията на Creators Update, но няма да получат финалната версия.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iPhone са много скъпи. Все по-малко потребители искат да ги купуват