Премахнете UxStyle преди да инсталирате Windows 10 Creators Update

0
33
Премахнете UxStyle преди да инсталирате Windows 10 Creators Update


Потребителите, които са използвали UxStyle на своите Windows 10 компютри, за да променят системните файлове, за да могат да използват различни теми, ще трябва задължително да го премахнат.

UxStyle променя системните файлове на Windows и позволява на потребителите да заобиколят забраната на Майкрософт за използването на теми за облика на операционната система от трети страни, но сега той трябва да бъде премахнат, ако планирате да инсталирате последния голям ъпдейт Windows 10 Creators Update, който идва само след няколко дни на 11-ти април.

Причината е, че има проблеми със съвместимостта, които водят процеса по ъпдейта до creators Update да забива, да замръзва и да предизвиква черни екрани, след като вече е инсталиран.

Има потребители, които се оплакват и от това, че UxStyle е причината процесът explorer.exe да се срива, като този проблем се оправя само с рестарт.

Ако вече изпитвате проблеми с черни екрани и сривания на explorer.exe, то рестартът е най-лесното решение, но ако проблемите се появят пак, някои потребители съобщават, че няколко рестарта понякога вършат работа.

Разбира се, няма никакви гаранции, че това ще проработи и при вас и като единствена опция остава ресетването на инсталацията, за да могат всички променени от UxStyle файлове да бъдат върнати към техните оригинални версии.

Вариантът първо да премахнете UxStyle, да инсталирате Creators Update и след това отново да инсталирате UxStyle, също не работи, защото пък тогава се появяват други проблеми, като например повече не се отварят настройките за темите.

Ако все пак искате да използвате теми от трети страни и ви трябва инструмент, който да модифицира системните файлове, то винаги можете да използвате UltraUXThemePatcher, който наскоро получи ъпдейт и е напълно съвместим с новата версия на Windows 10.

Прочетете още:  Valve анонсират Half-Life: Alyx на 21-и ноември. Ще е налична за Linux

Съветваме ви преди да пристъпите към инсталирането на Creators Update да премахнете всякакъв софтуер, който нанася промени по системните файлове на операционната система, за да можете да избегнете най-различни проблеми със съвместимостта.

0/5 (0 Reviews)