Превърнете вашия Pi Zero в портативен Linux компютър само за 10 долара (видео)

0
82
Превърнете вашия Pi Zero в портативен Linux компютър само за 10 долара (видео)

Когато става въпрос за мини-компютри с ниско потребление на енергия, то Raspberry Pi Zero води класацията със своята ниска цена от едва $5. Само за $5 допълнително потребителите могат да получат Bluetooth и Wi-Fi със закупуването на Raspberry Pi Zero W. За да имате пълноценен компютър обаче ще са ви нужни операционна система, която няма как да е друга освен Linux, а също така и дисплей, клавиатура и мишка.

За тази цел тук е аксесоарът SnapOnAir Raspberry PI ZERO PCB, който се продава в Tindie само за $10. Комплектът позволява на потребителите да добавят TCA8418 I2C клавиатура и 2.8 Color ILI9341 TFT дисплей. Допълнително можете да свържете зумер, дигитален микрофон в предоставения 3.5mm жак или моно аудио източник.

Превърнете вашия Pi Zero в портативен Linux компютър само за 10 долара (видео) 3

Скорошна актуализация показа, че платката има добавена поддръжка за 1800 mAh батерия, което е много полезно при създаването на различни проекти от „типа направи си сам“ като пейджъри и IoT устройства.

Разбира се, потребителите трябва да имат предвид, че се изисква техническа грамотност и са необходими допълнителни аксесоари. Въпреки това комплектът предоставя чудесна възможност на ентусиастите, при това на много ниска цена. Вижте SnapOnAir Raspberry PI ZERO PCB в действие в следващото видео:

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Линус Торвалдс обяви, че флопи дисковите устройства няма да се поддържат повече