При Edge откриването на бъгове ще продължи вечно

0
44
Windows 10 patch update


От Майкрософт днес анонсираха, че програмата за откриване на бъгове при интернет браузъра Edge, който се използва по подразбиране в Windows 10, вече няма краен срок.

От Майкрософт са решили да премахнат крайния срок на програмата за откриване на бъгове при Edge. Според тях Edge е подобрен значително, благодарение на разработчиците от цял свят, които са открили множество проблеми и са ги съобщили на компанията.

Засега от Майкрософт са платили не по-малко от $200 000 за открити проблеми и понеже програмата очевидно се е увенчала с успех, от Редмънд решават да удължат нейния срок, като отменят крайната дата и засега тя ще продължи вечно.

В изявление Майкрософт казват, че искат да предоставят на потребителите си сигурни продукти и с тази програма са успели да постигнат точно това. В изявлението пише още, че са били получени множество доклади за бъгове при Edge, което пък от своя страна е защитило потребителите.

Програмата за откриване на бъгове започна преди десет месеца през август 2016-та година, като главната цел беше откриването на уязвимости за изпълняване на отдалечен код, referrer spoofing и same-origin bypass уязвимости. След това обаче тя беше разширена и включваше откриването и на друг тип уязвимости и бъгове.

Разработчиците, които открият бъгове могат да получат от $500 до $15 000, в зависимост от проблема, който са намерили и от качеството на доклада им. Тук трябва да се отбележи, че откритите бъгове и уязвимости трябва да присъстват в най-новите Windows Insider Preview билдове, с всички инсталирани кръпки.

„Спазвайки нашата философия да защитаваме потребителите и проактивно да си сътрудничим с откриватели на бъгове, днес ние променяме Edge on Windows Insider Preview (WIP) програмата за откриване на бъгове, като премахваме крайния и срок и тя става вечна“, казват от Майкрософт.

Прочетете още:  Apple се извиняват и обещават повече да не подслушват потребителите си

Повече информация за кампанията по откриване на бъгове при браузъра Edge можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)