При Fedora 32 празните пароли все още ще са разрешени

0
45
Fedora

При Fedora 32 празните пароли все още ще бъде позволено използването на празни пароли.

По-рано този месец беше направено предложение при следващото издание на Fedora 32 да бъде премахната възможността за оставяне на празни пароли за локалните потребители, но днес от комитета Fedora Engineering and Steering Committee (FESCo) отхвърлиха предложението и тази възможност остава.

Предложението беше направено с цел повишаване на сигурността, но имайки предвид, че липсата на парола за локалния акаунт може да е удобна в много случаи, решението за премахването на подобна възможност беше отхвърлено поне за следващото издание Fedora 32.

Това означава, че засега Fedora ще продължи да се разпространява с nullok PAM модул параметъра, който позволява задаването на празна парола за локални потребители. Това не е толкова притеснително, имайки предвид, че root паролата не може да бъде оставяна празна, както и това не е възможно при OpenSSH конфигурацията.

Остава възможността за празна парола за тестови цели, за виртуални машини, при които сигурността не е от ключово значение, за използването на различни инструменти и за домашни потребители, които нямат притеснения относно сигурността.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Майкрософт пусна нова версия на Skype 5.1 зa Linux
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments