При Firefox v67 се очаква блокиране на скриптове за криптоминьори

0
43
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Разработчиците от Mozilla обмислят да въведат при Firefox версия 67 блокиране на JavaScript скриптове, които се използват за копаене на криптовалута. Подобни методи станаха широко разпространени и различни зложелатели използват подобни скриптове, за да копаят криптовалута, използвайки компютърните ресурси на чужди потребители, което води до значително натоварване върху процесора и забавяне на цялостната работа на машината на жертвата.

Обсъжда се и имплементирането на защита, с която да се противодейства на потребители, използващи методи за скрита идентификация, познати като „browser fingerprinting“. Към настоящия момент разработчиците обсъждат прототип, в който да бъдат включени новите защити. Ще бъдат налични някои нови опции:

При Firefox v67 се очаква блокиране на скриптове за криптоминьори 5

За потребителите, които искат ръчно да настройват въпросните защити се предоставят два ключа „privacy.trackingprotection.cryptomining.enabled“ и „privacy.trackingprotection.fingerprinting.enabled“ в about:config менюто. Ще се даде и възможност и за проверка на статуса на блокирането, което ще става от иконата „I“, намираща се в началото на адресната лента:

При Firefox v67 се очаква блокиране на скриптове за криптоминьори 6

Самото блокиране ще бъде осъществявано от допълнителни категории в черните списъци на Disconnect.me, който включва сайтове, където вече са били намерени скриптове за добиване на криптовалута и кодове за скрита идентификация.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  AMD започна да сваля цените на процесорите Ryzen
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments