При Windows 10 S са забранени не само антивирусните програми на странични производители, но и други важни неща. Вижте кои

0
47
Windows 10 Cloud Restore


Стана известна нова информация относно ограниченията при новоизлезлия Windows 10 S и това не е само ограничаването на приложениято до Windows Store.

Повечето наши читатели може би вече знаят, че Windows 10 S, който излезе на 2-ри май, известен преди това с работното си име Windows Cloud, е ограничен само до приложенията в Windows Store, което означава, че не могат да се инсталират Win32 приложения.

Сега обаче става ясно, че всъщност ограниченията са много повече и това може да се окаже голям проблем за производителите, които са решили да се спрат на тази версия на Windows и да предлагат устройствата си с него като Lenovo, Dell, Acer, HP, и Asus, които вече пускат свои устройства с тази операционна система.

Например при Windows 10 S са забранени различни важни компоненти, след които редакторът на регистри, Command Prompt и PowerShell, а cmd.exe не може да бъде стартиран интерактивно.

В Windows 10 S не могат да се инсталират и драйвъри, които не идват с компонентите от графичния интерфейс на Майкрософт.

Това означава, че бизнесът, който използва модифицирани драйвъри, за да поддържа и други решения, няма да може повече да прави това. Бизнес потребителите няма да могат повече да използват и вградени инструменти за конфигуриране.

Също така от Майкрософт забраняват определен тип категории приложения при Windows 10 S, в които забранени категории влизат и антивирусните решения от производители от трети страни и софтуер за бекъп.

Това означава, че потребителите ще трябва да се задоволят с Windows Defender, който е всичко друго, но не и стабилно и надеждно антивирусно решение, което се намира винаги в дъното на класациите при независимите тестове.

Прочетете още:  NVIDIA помага на Linux с публикуване на документация

При Windows 10 S също така е забранено присъединяването към Windows Domain, като от Майкрософт дори забраняват качването на някои приложения в Windows Store, най-известните от които са интернет браузърите Mozilla Firefox и Google Chrome.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments