Приключи поддръжката на CoreOS Container Linux на Red Hat

0
125
Fedora CoreOS

CoreOS Container Linux на Red Hat достигна до края на своя период на поддръжка.

Техническият директор на Fedora CoreOS Benjamin Gilbert обяви края на поддръжката на CoreOS Container Linux. Както беше предварително разчетено по разписание, CoreOS получи своите последни актуализации на 26-и май, след което разработчиците вече няма да поправят никакви бъгове или уязвимости.

Следващите действия, които предстоят са през септември 2020, когато Red Hat ще премахнат CoreOS от списъците при услуги като Google Compute Engine, Azure и AWS, така че потребителите повече няма да могат да избират тази операционна система за използване. Ако пък вече използвате CoreOS, то е препоръчително да преминете към наследника Fedora CoreOS.

Fedora CoreOS е резултат от покупката на Container Linux от Red Hat и сливането на двете издания Container Linux и Atomic Host на Fedora, комбинирайки функциите и технологиите на двете Linux дистрибуции. Сега Container Linux и Atomic Host достигнаха края на периода на своята поддръжка и биват заместени от Fedora CoreOS.

Потребителите на Container Linux и Atomic Host на Fedora не бива да бъдат притеснени, защото Fedora CoreOS носи със себе си инструментите и модела на автоматични актуализации на CoreOS Container Linux и технологията за пакетиране, SELinux сигурността и OCI поддръжката на Atomic Host.

Ако използвате CoreOS, то можете да мигрирате към Fedora CoreOS като следвате официалните инструкции. Ако искате да инсталирате начисто, можете да свалите инсталационния образ от тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Поддръжката на Linux дистрибуцията Fedora 24 спря