Приключи цикълът за разработване на Cinnamon 3.0 Идва в Linux Mint 18.

0
38
Приключи цикълът за разработване на Cinnamon 3.0 Идва в Linux Mint 18.


Лидерът на Linux Mint и Cinnamon Clement Lefebvre отбеляза Cinnamon версия 3.0 като готова за разпространение сред потребителите в специална страница в [url=https://github.com/linuxmint/Cinnamon“ target=“_blank]GitHub[/url].

Днес, 25-ти Април, 2016-та година завърши цикълът за разработване на графичната среда Cinammon 3.0.0 и ще се появи в стабилните репозитории на някои дистрибуции като Arch Linux до няколко дни.

Тази версия ще дойде и с Linux Mint 18 „Sarah“ и ще носи редица подобрения и нови възможности. поправени са множество бъгове, има нови бутони за приложенията, възможност за показване на действията при panel-launchers, възможност за скриване на favbox в аплета Menu.

Настройките за звука са пренаписани наново в Python и сега има специална страница, която ще се показва на потребителите, ако няма аудио устройства или пък, ако някои приложения възпроизвеждат музика в момента. Звуковият панел получава персонализирани настройки, с който отпада нуждата да се отваря високият прозорец с настройките. Ще има нова функция, която ще позволява спирането на звука на всички аудио контроли наведнъж.

Като полезни функции могат да се споменат още спиране на всички екстенжъни наведнъж, преименуване на устройствата, които използват батерия, сваляне на различни изображения с wget, както и нови настройки за тъчпадите при лаптопи. Опцията Natural scrolling е прекръстена на Reverse scrolling direction.

Изобразяването на различен artwork при Spotify е оправено и вече се показва коректно в звуковия аплет, аплетът за bluetooth по подразбиране cinnamon-bluetooth е заменен с Blueberry, както и е подобрено управлението при прозорци в режим пълен екран, което се контролира от мениджъра за прозорци Muffin.

Разбира се има още много дребни промени и подобрения, както и подобрения при производителността. За всеки, който иска да се запознае с пълния списък с промените може да го направи тук.

Прочетете още:  От Feral Interactive ви питат кои игри искате да портнат за Linux и macOS
0/5 (0 Reviews)