Проблемът с батерията на iPhone засяга много повече потребители

0
36
iOS 11 няма да поддържа iPad от четвърто поколение и iPhone 5 и iPhone 5C


Проблемът с батерията на iPhone 6S засяга много повече потребители отколкото от Епъл смятаха в началото.

От Епъл признаха, че проблемът с батерията при iPhone6 с батерията, който причинява непредизвикани изгасвания на устройството, засяга много повече потребители, отколкото те самите смятаха в началото.

Когато първоначално признаха за проблема, от Епъл съобщиха, че само малък брой потребители са засегнати от него и пуснаха програма, в която се предвижда подмяна на батерията при засегнатите потребители с iPhone 6S.

Сега от компанията признават, че всъщност потребителите са били много повече, отколкото са смятали първоначално и че проблемът се наблюдава и при устройства, които са произведени и преди октомври месец 2015-та година.

Също така те съобщават, че са открили вероятната причина за проблема и това е… въздухът от заобикалящата среда.

„Открихме, че потребители на iPhone 6S устройства, които са произведени през септември и октомври 2015-та година, съдържат компонент в батерията, който е бил изложен на въздуха от околната среда повече отколкото трябва, преди да бъде монтиран в батерията.

Малък брой потребители извън този период на производство също са засегнати и съобщават за непредизвикани изгасвания на техните телефони. Някои от изгасванията са предизвикани в нормални условия, когато iPhone се опитва да предпази батерията“, казват от Епъл в своя китайски сайт.

Също така те съобщават, че освен стартиралата програма за замяна на батериите, те се готвят да издадат и инструмент за iOS, който да помогне за събирането на повече информация относно проблема и с негова помощ да се разбере дали той може да бъде отстранен посредством бъдещ софтуерен ъпдейт.

Прочетете още:  USB 4 поддръжка пристигна при Linux Kernel 5.6

Преди да се установи проблема с батериите при iPhone 6S, от Епъл трябваше да признаят и за проблем с дисплеите при iPhone 6 Plus, известен като Touch Disease.

От Епъл винаги са се хвалели с високото качество на своите продукти, което в последно време очевидно липсва и тогава възниква въпросът за какво потребителите плащат тези завишени цени. Може би само и единствено заради престижа.

И докато потребителите на проблемните iPhone 6S ще получат безплатна замяна на батерията на своите телефони, то потребителите на iPhone 6S Plus ще трябва да заплатят $149, за да бъдат поправени дисплеите им.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments