Проблемите с последния кумулативен ъпдейт за Windows 10 се множат

0
40
Windows 10


KB4013429 е последният кумулативен ъпдейт спуснат от Майкрософт, но, за съжаление на много потребители, той спази традицията на предшествениците си и предизвиква множество проблеми.

Patch Tuesday на 14-ти март се оказа поредното фиаско за множество потребители, използващи Windows 10.

В началото всичко изглеждаше, че работи коректно, но малко след това проблемите започнаха.

Както винаги, не малка част потребители на Windows 10 се сблъскаха с невъзможността да инсталират ъпдейта и това се вижда от различни постове във форумите на Майкрософт.

При едни потребители излиза съобщение, че ъпдейтът не може да довърши инсталацията, при други излиза грешка с код 0x800F0922. Трети потребители се оплакват, че Internet Explorer и File Explorer са повредени след инсталирането на KB401342.

Тези проблеми се наблюдаваха и при по-ранния ъпдейт от този месец KB4013418. Всичко се повтаря отново и отново.

Освен това има потребители, които съобщават, че не могат повече да използват Windows DVD Player, защото той не се стартира след инсталирането на KB401342.

Засега от Майкрософт не са предоставили решение на проблемите и както редовно се случва може и да не предоставят такова, а да оставят потребителите на произвола на съдбата.

Един от вариантите е потребителите да премахнат последния кумулативен ъпдейт, но трябва да знаят, че по този начин излагат системите си на риск.

Друг вариант, който могат да опитат и изглежда, че работи при повечето потребители е да опитат да инсталират кумулативния ъпдейт [url=https://www.catalog.update.microsoft.co … =KB4013429“ target=“_blank“ rel=“nofollow]KB4013429[/url] ръчно.

Линкът ще ви препрати към Microsoft Update Catalog, където можете да намерите всички налични версии на ъпдейта, така че бъдете сигурни, че ще изберете този, който е подходящ за вашия компютър.

Прочетете още:  System76 ще разработват собствени Linux лаптопи от следващата година

Майкрсофт предлагат и делта ъпдейти за Windows 10, които също можете да опитате да свалите. Това може да е полезно, защото един делта ъпдейт е с много по-малък размер, което ще осигури по-бързо сваляне на файла и по-бързата му инсталация.

Ако имате напълно обновена система, на която липсват само последните кръпки, то без абсолютно никакви проблеми можете да свалите само делта версията. Ако обаче сте пропуснали ъпдейтите от миналия месец, ще трябва да свалите целия архив.

0/5 (0 Reviews)