Продават 117 милиона потребителя от LinkedIn

0
48
Продават 117 милиона потребителя от LinkedIn


Потребителски данни от стар пробив през 2012-та година се появиха наяве. Хакер продава 117 профила от платформата LinkedIn.

През 2012-та година LinedIn пострада от тежък пробив в сигурността, когато хакер, известен под псевдонима Peace_of_mind проби сървърите им и открадна лична информация за потребители. По-късно той публикува 6.5 милиона от откраднатите профили онлйн, заедно с техните пароли.

Peace твърди, че това е малка част от профилите, които са откраднати при пробива и че има 167 370 940 акаунта, заедно с техните пароли. хакерът иска по 5 биткоина за профил, което е около $2200. Последният път, когато от LinkesIn съобщиха потребителската си маса, информацията сочеше, че те имат общо 443 милиона потребителя.

Създателят на Troy Hunt, Have I Been Pwned? каза в Twitter, че е направил проверка на част от тези акаунти и според него информацията, която дава Peace е много вероятно да е вярна, като посочва, че това са акаунтите, които са откраднати през 2012-та година и са криптирани със SHA1, което означава, че по-лесните пароли могат да бъдат кракнати много лесно.

SHA1 е мощен алгоритъм за криптиране, но с напредването на компютърните технологии зложелатели могат да разбиват пароли, които са криптирани чрез него. Те не могат да ги разбият веднага, но с изискването за определено време всички хеш суми ще се предадат, а по-слабите пароли ще бъдат разкрити с нуждата от най-малко време.

От [url=https://www.leakedsource.com/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]LeakedSource[/url] казват, че имат достъп до всички 117 акаунта, които са включили в техните услуги и потребителите могат да проверят дали са жертва на пробива при LinkedIn през 2012-та година.

Прочетете още:  Играта Fortnite за Android може да не се появи в Google Play

Въпреки сериозния пробив от linkedIn така и не признаха да е имало такова нещо, тихичко чакаха да мине време и хората да забравят. Ако те публикуват точно какво е било засегнато по време на пробива, потребителите ще могат да предприемат необходимите стъпки, за да подсигурят своите LinkedIn акаунти и да избегнат повторното използване на паролите им за други акаунти.

0/5 (0 Reviews)