Продажбите на Apple надминаха тези на Microsoft

0
50
Продажбите на Apple надминаха тези на Microsoft


Продажбите на Apple и тяхната iOS надминаха тези на Microsoft. Това се случва за пръв път.

Миналата 2015 – та година беше голяма за Microsoft по отношение на факта, че те пуснаха новата си операционна система Windows 10.

От години има тенденция за намаляване на ръста на машините, които вървят по Windows, което съчетано със забавянето на ръста на използване на Windows 10 доведе до този прецедент.

Това означава, че от Microsoft вече не са на върха по продажби на устройства. Този факт е изобразен в графичен вид от [url=“ target=“_blank]Asymco[/url] и ни разкрива, че на първото престижно място вече са Apple.

От Купертино са продали над 300 000 000 устройства през последната 2015 – та година. Това число включва iPhone, iMac и iPod. Някои специалисти смятат, че този ръст е постигнат от промяната на основната продуктова линия на Apple през миналата година и по този начин са стигнали до първото място.

Продажбите на Apple надминаха тези на Microsoft 3

От Apple смятат да продължат в същия дух, като са си задали още по-високи цели и разчитат на още по-голям растеж, който ще бъде подпомогнат от пускането на нови продукти на пазара, нов, по-малък iPhone, който се очаква през март месец тази година, както и новият iPhone 7, който трябва по план да излезе през септември и обещава да донесе нови невиждани технологии.

Ръстът на новата версия на iOS, която вече е с версия 9, също расте. От Купертино казват, че тя вече е инсталирана на повече от 75% от съвместимите устройства. Междувременно те изкараха нова бета версия 9.3 beta 1 и разработчиците продължават усилена работа по нея, за да стане стабилна и да съвпадне с излизането на 4 инчовия iPhone.

Прочетете още:  Google спират Google Instant функцията при търсене

От страна на Microsoft също работят усилено за повищаване на продажбите и отговорът им ще бъдат много нови технологии, които ще видят бял свят по-късно тази година.

0/5 (0 Reviews)