Проектът за свободен Linux телефон на Purism събра над $1 млн.

0
39
Проектът за свободен Linux телефон на Purism събра над $1 млн.


Кампанията за Linux телефон на компанията Librem премина границата от $1 млн. Остават 18 дни до поставената като цел сума от $1.5 млн.

Librem 5 ще е първият свободен телефон, както го наричат от компанията Purism, ще е криптиран и ще се грижи за поверителността на потребителите и ще използва Debian-базираната операционна система PureOS.

„Нашият телефон няма да продава вашата информация, за да правим печалба. Той няма да е включен в екосистема, която ви контролира. Той никога няма да ви накара да въвеждате вашите банкови данни, за да изтеглите едно приложение от магазина,“ казват разработчиците в сайта.

Librem 5 ще използва графичните среди GNOME и KDE Plasma, а вчера беше актуализирана информацията за процесора и изглежда, че смартфонът ще използва много по-бързия i.MX8M процесор, вместо I.MX6, който беше предвиден първоначално.

Проектът за свободен Linux телефон на Purism събра над $1 млн. 3

„Да пресечем границата от $1 млн. толкова рано, с помощта на обединението между много етични общности и групи, които мислят за сигурността, е наистина много вълнуващо. Напът сме към крайната цел от $ 1.5 млн., която ще ни освободи от оковите на монопола на Android и iOS,“ казва основателят и изпълнителният директор на Purism Todd Weaver.

Остава да видим дали оставащото време ще е достатъчно за събиране на цялата сума, за да може да се осъществи този прекрасен проект.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Samsung ядосват Galaxy S7 и 8 потребителите с рекламен спам
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments