Процесорите Intel Kaby Lake идват през тази есен, 2016-та година

0
35
Процесорите Intel Kaby Lake идват през тази есен


От Intel анонсираха днес, че седмото поколение процесори с кодово название Kaby Lake идват през есента.

По време на Intel Developer Forum Brian Krzanich, CEO на Intel, потвърди за излизането на Kaby Lake по-късно тази година. В момента процесорите достигат партньорите на Intel и ще се появят в машините на крайните потребители през есента.

Дългоочакваният анонс потвърждава и слуховете, че от Майкрософт ще пуснат второто поколение на Surface Book по-късно тази година. Surface Book 2 ще бъде с Kaby Lake процесор.

Малко вероятно е от Майкрософт да са първи, защото от Асус още през май месец заявиха за новото си 2 в 1 устройство Transformer 3, което ще бъде наследник на Transformer Book T100.

Седмото поколение процесори на Intel Kaby Lake е наследник на Skylake. Новото поколение използва 14+ нанометров процес и има подобрения в бързодействието и енергийната ефективност. Поддържа нейтив Thunderbolt 3 и HDCP 2.2, както и USB Type-C.

Към момента данните за Kaby Lake са оскъдни, но на представянето на процесора от Intel показаха възможностите на чипа, който успя да подкара безпроблемно новото заглавие на Blizzard Overwatch при лаптоп Dell XPS на 4К резолюция, без нужда от отделна видео карта.

От Сони също не закъсняха и съобщиха за планове да се възползват от възможностите на седмото поколение процесори на Intel Kaby Lake. Sony Pictures Home Entertainment работят заедно с Intel, за да могат да предоставят на потребителите своите качествени 4К филми на компютри, които ще използват процесорите от седмо поколение Intel Kaby Lake.

Intel Kaby Lake ще бъдат онаследени през втората половина на следващата 2017-та година от процесорите с кодово название Cannonlake, които ще използват 10-нанометрова технология.

Прочетете още:  Debian пускат поддръжка за стартиране от root F2FS файлови системи

Всъщност Cannonlake бяха планирани за 2016-та година, но от Intel имаха проблеми с технологията по все по-малкия процес и бяха принудени да го отложат.

„През втората половина на 2017-та година очакваме да пуснем първият си 10-нанометров продукт, който ще е с кодово название Cannonlake“, потвърди и Krzanich.

Въпреки техническите трудности при все по-малките размери, от Intel казват, че законът на Мур ще продължи да работи в близко бъдеще и те работят активно по 7 и 5-нанометрови технологии.

„Можем да погледнем 10 години в бъдещето и нашият изследователски екип смята, че имаме добри новини относно 7 и 5-нанометровия процес при процесорите на Intel, които не са напълно разработени, но считаме, че можем да продължим закона на Мур за минимум поне още 10 години“, казват от Intel.

0/5 (0 Reviews)