PUBG вече е налична при Google Stadia

0
74
Google обявиха Linux-базираната гейминг услуга Stadia

Известната игра PUBG вече е налична и при Google Stadia, за някои потребители безплатно.

Много геймъри изразяват съмнение, че Google Stadia има бъдеще, поради малкото игри, които се предлагат там. Това е и една от причините потребителите да смятат, че не си заслужава парите. Въпреки това обаче Linux-базираната гейм стрийминг услуга на Google постоянно се подобрява и биват добавяни още повече нови заглавия.

По време на живото излъчване Stadia Connect, от Google обявиха, че една от най-любимите игри на геймърите по цял свят PUBG вече е налична и при Stadia и може да се играе от всички за сумата от $29.99, а с включен Season Pass цената е $39.99.

Също така, както вече ви съобщихме по-рано, планът Stadia Pro е безплатен за поддържаните 14 държави, което означава, че Stadia потребителите, които попадат в критериите могат да играят PUBG безплатно, включително със Season Pass. Допълнително само за потребителите на Stadia се предлага ексклузивен Stadia скин като бонус.

Много интересна новина е съобщението на Google, че работят с Electronic Arts са добавянето на игри като Star Wars: The Fallen Order, FIFA и Madden NFL към Stadia по-късно тази година.

Имайки предвид, че всички сървъри на Stadia са с Debian Linux, то това означава, че всяка една игра, която се предлага, е портната към Linux и може да работи безпроблемно. Засега обаче производителите не ги пускат официално и за тази операционна система. За щастие те могат да бъдат играни с Wine, Proton и DXVK.

От днес  е налична и играта Get Packed като част от „First on Stadia“ на цена от $20. First on Stadia предоставя игри, които ще бъдат пуснати първо при Stadia преди всички други платформи.

Прочетете още:  Intel заплашва Qualcomm със съд за Windows 10 машините

От Google смятат и да предоставят различни интересни заглавия на Square Enix като Lara Croft и Temple of Osiris, а Octapath Traveler вече е налична за $59.99. Анонсирани бяха и още две заглавия от „First on Stadia“ Ember и Crayta.

5/5 (1 Review)