Purism обяви, че комплектите за разработчици за най-сигурния Linux смартфон Librem 5 тръгват към своите собственици

0
44
Purism обяви

Sriram Ramkrishna от Purism обяви, че комплектите за разработчици (dev kit) за най-сигурния Linux смартфон Librem 5 най-сетне започват да пътуват към своите собственици, които са ги поръчали за предварително закупуване и те ще ги получат до края на годината.

От екипа ще работят с абсолютно същите платки, които се пращат и към клиентите и ще заменят използваните досега процесори i.MX 6 с далеч по-мощния i.MX 8M. Ramkrishna обяснява, че се надява на помощта на общността, защото, въпреки огромното количество свършена до момента работа, за съжаление комплектът за разработчици все още е далеч от пълната си функционалност.

Все още има да се свърши много работа, за да може Librem 5 комплектът за разработчици да е напълно функционален и ние се нуждаем от вашата помощ. Френетичният темп на разработка продължава и е изумително колко много постигнахме за последните два месеца. Пътят обаче е все още дълъг и труден.“

Purism обяви, че комплектите за разработчици за най-сигурния Linux смартфон Librem 5 тръгват към своите собственици 3

Ако това обаче ви звучи обезкуражаващо, от Purism въпреки всичко смятат да обявят официалните продажби на Librem 5 през април 2019-а година, без каквито и да било закъснения съгласно преди обявената дата. Срокът вече беше отлаган веднъж, след като смартфонът трябваше да се появи в началото на 2019-а през яунари, но големият старт беше отложен за април. Засега други отлагания не се очакват.

За да могат да успеят на време, разработчиците приканват потребителите да помагат с каквото могат, да тестват хардуера и да съобщават за намерени проблеми. Клиентите, закупили комплектите за разработчици също така ще получат и достъп до Matrix канала, където ще имат тесен контакт с инженерите на Purism, които ще помагат при нужда, ще отговарят на въпроси и ще завеждат исканите от потребителите новости. Въпреки че каналът е ограничен, ако имате интерес да се присъедините към групата, от Purism съобщават, че можете да се свържете с тях на info@puri.sm, където има вероятност да бъдете добавени.

Прочетете още:  Откриха нови Spectre уязвимости - Spectre V3A и Spectre V4

В анонса също така се съобщава, че хората, които искат да закупят Librem 5 на преференциалната цена от $599 трябва да побързат, защото от 7-и януари следващата година цената скача на $699. От екипа ще използват парите от увеличението за покриване на различни разходи по разработката на телефона, а също така и бъдещи разработки и за подпомагане на хората от общността да работят по своите проекти.

Спецификациите на Librem 5 остават същите – процесор i.MX8M, графична карта Vivante, 5.7-инчов дисплей с резолюция 720×1440, SIMCom модем, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n свързаност, 3GB RAM и 32GB пространство.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)