Purism публикуваха актуална информация относно проблемите при Librem 5 и партидите за изпращане

0
47
Librem 5 Linux

От Purism актуализираха информацията около партидите с Librem, които предстоят да бъдат изпратени и за проблемите около тях.

След като приключи изпращането на първата партида с кодово наименование „Aspen“ на супер сигурния Linux телефон Librem 5 към клиентите, от Purism актуализираха информацията относно проблемите при тази партида, както и подробности относно плановете за поправките и датите за следващите партиди.

При партидата „Aspen“ от Purism обясняват, че има проблеми с неоптимално рутиране на антената, термично тротване и неправилно разполагане на чипа, което пречи за правилното разсейване на топлината.

Забавен е леко и срокът за започването на втората партида с кодово наименование „Birch“ от 29-и октомври на 15-и ноември, където ще бъде поправен проблемът с антената, а проблемът с термичното тротване ще бъде отстранен с кръпка за Linux ядрото, което обаче има вероятност да доведе и до по-бавна работа на процесора.

При следващата партида Librem 5 смартфони, чието кодово наименование е „Chestnut“, не се очаква забавяне и при нея ще остане само проблемът с разсейването на топлината от процесора, а изпращането към клиентите ще започне преди 31-и декември тази година.

За четвъртата партида „Dogwood“ е предвидено да се реши проблемът с неправилното разполагане на чипа с промяна на дизайна на дънната платка на смартфона. При телефоните от тази партида от Purism смятат да използват алуминиевия корпус като радиатор за отнемане на топлината.

Решаването на проблемите при партидите Aspen, Birch и Chestnut ще доведе до това, че при Dogwood няма да има никакви други проблеми. Засега не е посочена конкретна дата за старт на Dogwood, но тази партида ще започне да бъде изпращана към клиентите в началото на 2020-а година.

Прочетете още:  Valve анонсират Half-Life: Alyx на 21-и ноември. Ще е налична за Linux

Следващата партида „Evergreen“ се очаква да постави официално масовото производство на Librem 5, изчистен от всякакви проблеми, като към момента не се очакват никакви забавяния. Стартът ще започне през втората половина на 2020-а година.

Повече подробности можете да получите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)