Purism публикуваха първия официален статус около прогреса на Librem 5 телефона

0
38

Ако някои потребители са се чудили какво се случва с първия в света свободен телефон на компанията Purism, който се грижи за вашата сигурност Librem 5 и който използва Linux, то първото официално изявление относно прогреса на проекта вече е факт.

След като проектът набра необходимите средства в Kickstarter, сега разработчиците от Purism могат да се съсредоточат изцяло върху осъществяването на проекта и ето, че те вече споделиха новините около неговото развитие.

От компанията първо се извиняват за липката на информация през изминалите месеци, но казват, че това е поради голямата им натовареност около планирането на Librem 5, който е изцяло нов продукт. Сега, след като основните принципи на работа и организацията са уточнени, за в бъдеще те ще се постарят редовно да уведомяват публичното пространство за прогреса на проекта

Purism ще публикува всяка седмица новини и това ще се случва всеки вторник, като в новините ще бъдат включени новости около разработването на телефона, промени при хардуера, при ядрото на операционната система, прогреса при разработката от техническа гледна точка и пр.

В момента се набира и нов екип от специалисти, като шефът на отдела за мобилни разработки Nicole Faerber и изпълнителният директор Todd Weaver са направили над 80 интервюта за две седмици.

Относно хардуерните спецификации, от компанията вече са почти сигурни, че телефонът ще използва по-мощния и модерен Soc (System On Chip) процесор i.MX 8, а старото предложение i.MX6, което се използваше и за започване на пробите около софтуера, вече не фигурира в сметките.

Освен причината, че i.MX 8 е по-мощен и с по-модерна архитектура, от екипа са се отказали от i.MX6, защото са разбрали, че при високо натоварване хаби батерията с бързи темпове и затопля устройството. i.MX 8 обаче все още не е излязъл и дотогава ще се използва i.MX6 Quad Plus board, за да може процесът на работа да не спира.

Прочетете още:  Излезе Mesa 19.0 с множество вълнуващи функции

Отделно започват да се изпробват и различни дисплеи, като най-вероятният размер ще е 5 или 5.5 инча, с FullHD резолюция (1920×1080).

Очаква се новият телефон Librem 5 да достигне до първите си потребители още в началото на 2019-а година.

0/5 (0 Reviews)