Purism започват партньорство с PIA. Ще предлагат VPN при Librem телефоните и лаптопите

0
39
Purism започват партньорство с PIA. Ще предлагат VPN при Librem телефоните и лаптопите

Компанията Purism, известна със своите продукти с висока сигурност и около супер сигурния Linux телефон Librem 5 обявиха новото си партньорство с Private Internet Access (PIA). Плод на партньорството ще бъде възможността за предлагане на VPN услуга при Librem лаптопите, които използват Debian-базираната Linux дистрибуция PureOS, а също така и при телефона Librem 5.

PIA от своя страна са известни със своята супер сигурна VPN услуга, при която не се записват никакви потребителски данни. Компанията е посветена на защитата на личните данни и на интернет свободата и е спонсор от много години на различни организации, които защитават тази кауза като EFF и Software Freedom Conservancy.

Обединявайки усилия двете компании смятат да осъществят първата по-рода си VPN услуга с използването на супер сигурния хардуер на Purism. Начинанието ще осигури на потребителите вградена и лесна за използване VPN свързаност, без нуждата от никакви допълнителни настройки. Основната цел е леснота на използване и много висока сигурност.

За да могат да се възползват от услугата обаче потребителите ще трябва да заплащат месечен абонаментен план. Таксата ще е различна в зависимост от това дали се закупува по-голям пакет за повече месеци или за година. Стандартната такса е $9.99 на месец.

Повече можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Applications 19.08 са тук с множество подобрения за Konsole, Dolphin, Okular и др.