Qualcomm работят върху компютри с Windows 10 и Snapdragon 835 процесор

0
44
Qualcomm работят върху компютри с Windows 10 и Snapdragon 835 процесор


Майкрософт и Qualcomm работят за предоставянето на пълна версия на Windows 10 при устройства с ARM архитектура. Обещават, че устройствата няма да са скъпи.

Двете компании вече публикуваха демонстрация, в която се показва, че при тази комбинация могат да се използват и по-тежки приложения като Photoshop например.

От Qualcomm дискутираха Windows 10 при ARM на MWC конференцията в Барселона, обсъдиха и партньорството си с Майкрософт, като обясняват, че се опитват да предотвратят неуспеха на Windows RT и затова искат да има пълна Win32 поддръжка.

„Трябва да се създаде нещо, което си струва и да се покаже на хората с какво то се различава от Windows RT. Да се покаже, че това е Windows 10, а не негова друга версия“, казва старши вицепрезидентът на Qualcomm Technologies Keith Kressin.

Windows RT беше създаден с главана идея да работи на устройства с ARM архитектура и излезе официално през 20112-та година със Surface RT. В сравнение с новия проект обаче, при Windows RT не можеше да се стартират Win32 приложения, освен някои, които бяха изрично позволени от Майкрософт, и беше ограничен само до приложенията в Windows Store, точно както Windows 10 Cloud.

Именно невъзможността за стартиране на Win32 приложения и ограничението до приложения само от Windows Store предначертаха грандиозния неуспех на Windows RT, защото на потребителите им липсваха приложения, точно така, както сега им липсват и при Windows Phone, който също върви към своя логичен край.

С Windows 10 за ARM от Майкрософт и Qualcomm се опитват да предоставят на пазара нова концепция, която те наричат „клетъчни компютри“ (cellular PCs). Производителят на чипове Qualcomm обяснява, че тези устройства няма да са скъпи, което ще осигури по-широк пазар на устройствата. Цената няма да е екстремно ниска, но няма и да е много висока, обяснява производителят.

Прочетете още:  Излезе Windows Terminal Preview v0.7

В началото тези устройства няма да се предлагат в голям брой и ще се предлагат само няколко модела. От Dell и HP вече са показали интерес към ARM чиповете за Windows 10.

Qualcomm също така обясняват, че въпреки че клетъчните компютри ще могат да използват Win32 прложения, те няма да могат да предоставят производителността на мощен десктоп компютър. Вместо това те ще бъдат фокусирани главно към сърфиране в интернет и обработка на документи.

Qualcfomm казват още, че ARM чиповете могат да бъдат използвани и при VR платформите като Windows Holographic устройствата, но от Майкрософт тепърва ще правят решения в тази насока.

0/5 (0 Reviews)