Qualcomm се опитват да изхвърлят iPhone X от САЩ

0
47

Битката между Qualcomm и Apple става все по страховита и заплетена. Само два дни след като от Apple обвиниха Qualcomm за процесорите Snapdragon 800 и 820, с обвинението, че тя нарушава 8 патента, сега Qualcomm обвинява фирмата от Купертино в нарушаването на 16 патента.

От Qualcomm твърдят, че Apple нарушават патенти, свързани с управление на енергията, с радио-честотни приемателни компоненти, с дизайна на паметта, начина по който WebOS работи на Palm Pre, патенти, свързани с мултитъч и пр.

Също така се твърди, че Apple нарушават авторските права с новите функции при iPhone X – tap-to-focus при камерата и Portrait Mode ефекта.

Според обвинението от Apple са положили неимоверни усилия да заобиколят патентните такси и за да намерят начин как да не платят на Qualcomm, а от компанията припомнят, че от Apple в миналото са се хвалели, че крадат идеи от другите.

Според San Diego Tribune, освен заведеното дело, Qualcomm са се обърнали към Търговската комисия в САЩ с искане за забрана на iPhone X в страната.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Японска фирма планира да пусне таксита без шофьори за олимпийските игри в Токио