Qualcomm Snapdragon 855 Plus – най-бързият гейминг процесор

0
50
Qualcomm Snapdragon 855 Plus

Qualcomm Snapdragon 855 Plus, категоризиран от компанията Qualcomm като „най-бързият гейминг процесор“ беше анонсиран официално и вече ясно, че е готов да излезе на пазара.

Qualcomm Snapdragon 855 е процесор, който вече се използва в някои смартфони от висок клас като Galaxy S10 и OnePlus 7 Pro, но от Qualcomm официално разкриха детайлите около новия процесор Qualcomm Snapdragon 855+, който се явява като по-мощен наследник на досегашния чип.

Чипът е насочен към мобилните геймъри, а по-високата производителност е постигната с оувърклок на процесора и графичното ядро. При Qualcomm Snapdragon 855 Plus не са налични някакви съществени промени, но въпреки това има някои важни подобрения.

Snapdragon 855 Plus е отново с осем ядра, 7nm SoC чип, но, както вече споменахме, неговият процесор и видео карта са с по-висока производителност, благодарение на по-високите честоти. Осемте ядра се използват по специална схема, в която имаме едно мощно Prime ядро, четири ядра за ефикасност и три ядра за бързодействие.

Prime ядрото е с честота от 2.96GHz при 855 Plus модела, докато при 855 тя е 2.84GHz. При Plus модела отново имаме графичен процесор Adreno 640 GPU, който обаче е по-бърз с 15% от този в 855, който е с честота от 585MHz. При 855+ е над 600MHz. Честотата на останалите ядра остава 2.42GHz.

Отсега нататък Qualcomm Snapdragon 855 Plus ще е предпочитаният 5G чип от компанията поради неговата по-висока бързина, но тук трябва да се има предвид, че не са налични 5G промени спрямо предшественика му. Също така X24 LTE модемът е същият като при стандартния 855.

Прочетете още:  Гугъл към десктоп потребителите: Ще получавате по-неактуални резултати от мобилните устройства

Официалния анонс на Qualcomm Snapdragon 855 Plus можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments