Qualcomm Snapdragon X50 е първият 5G чип (видео)

0
26
Qualcomm Snapdragon X50 е първият 5G чип (видео)


Qualcomm Snapdragon X50 е първият 5G чип и ще започне да се появява в различни смартфони и устройства през 2018-та година. Появата му ще предостави възможности за огромни интернет скорости.

Производителят на чипове Qualcomm анонсира първият в света 5G модем за смартфони Snapdragon X50, който ще позволява невероятните скорости от 5Gbps.

От Qualcomm съобщават, че Snapdragon X50 може да постигне скорости, които са почти 400 пъти по-бързи от 4G, които са в порядъка на 13.5Mbps. Причината за това е, че новият чип използва широка пропускливост посредством милиметрови вълни (mmWave) от 28GHz, заедно с подобрена сложна технология за обработване на сигнала.

Snapdragon X50 ще поддържа Multiple-Input Multiple-Output (MIMO), адаптивно формиране на сигнала и технология за проследяване на сигнала, което според Qualcomm ще доведе до повишена мобилност на милиметровите вълни и ще осигури по-добро покритие.

„Например Snapdragon X50 5G може да насочва енергията на милиметровата вълна, която да заобикаля препядствията на околната среда и да направи връзка с мъничката 5G клетка, с която комуникира“, обясняват от компанията.

От Qualcomm също така казват, че са развълнувани от предоставянето на продукт на пазара, който ще играе важна роля за появяването на 5G устройства и мрежи.

X50 ще може безпроблемно да превключва между 5G и Gigabit LTE, като условието за това е да е свързан със Snapdragon процесор, който има вграден Gigabit LTE модем.

От Qualcomm са планирали да изпратят пробни бройки на новия чип към производителите на смартфони в края на следващата година и те ще започнат да се появяват на пазара през 2018-та година.

Прочетете още:  Windows детайлите ви за вписване могат да бъдат откраднати дори без ваша намеса

Компанията също така анонсира още три процесора от среден клас – Snapdragon 653, 627 и 626. И трите процесора поддържат Quick Charge 3.0, устройства с две камери и даунлоуд скорости от 300Mbps.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments