Radeon Vulkan драйвъра за Linux получава голям прираст при игрите

0
37
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността

Съоснователят на Radeon Vulkan (RADV) драйвъра Bas Nieuwenhuizen публикува пач, който да помогне с увеличаването на представянето му.

Във форумите на Phoronix той заявява, че вижда голям прираст с използването на Linux ядро с версия 4.20, което се държи на промяна в начина за разпределение на паметта при AMDGPU DRM, направена от Christian König от AMD. Bas Nieuwenhuizen е направил подобна промяна в AMDGPU RADV Winsys кода и тази RADV променя начина на подравняване на големите буфери към размера на фрагмента.

Този пач, който е само два реда води до прираст в бързодействието при играта Talos Principle с 15% и според неговите думи води до значително увеличение на бързодействието при други игри като Rise of the Tomb Raider, ако се използва Linux Kernel 4.19 или по-нов.

Новият пач вече е наличен във версиите в разработка на графичния драйвърен пакет с отворен код Mesa, но Nieuwenhuizen ще гледа да го бекпортне и в стабилните версии, за да не кара потребителите да чакат да преминат към Mesa 19.0 или пък да компилират сами, което не е по силите на всеки.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google пусна инструмент за кракване на iPhone
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments