RADV Vulkan драйвъра за AMD при Linux получи още едно подобрение

0
29
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността

Vulkan драйвърът за AMD видео карти с отворен код RADV придобива все по-добра форма, неговата производителност постоянно се повишава и се представя много добре, на равна нога с драйвъра на Nvidia под Linux и дори вече си съперничи с драйвъра при Windows.

Сега разработчикът Samuel Pitoiset от Linux GPU екипа на Valve добавя още един щрих към борбата за оптимизация за GFX8 (Stoney / Carrizo, от Polaris до Fiji, Tonga и Iceland) графичните процесори под формата на кръпка. Неговата промяна разрешава TC съвместим HTILE за 16-битови повърхности и води до по-висока производителност, защото спестява създаването на някои копия и изчисления за компресиране

Pitoiset съобщава, че е постигнал 4% по-добра производителност при Serious Sam 2017 с видео карта Polaris 10. В shadow-mapping Vulkan демонстрация повишаването на производителността скача на цели 10-15%. Също така игри като F1 2017 и Talos Principle също би трябвало да извлекат полза от нововъведението. Промяната ще бъде въведена с официалното излизане на Mesa 18.1.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iOS 13.1 ще забавя iPhone умишлено
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments