Raspberry Pi Compute Module 3 излезе на цена от 30 долара

0
73
Raspberry Pi Compute Module 3 излезе на цена от 30 долара


Raspberry Pi Compute Module 3 излезе днес на цена от само 30 долара и е готов да бъде поставян в най-различни устройства.

Raspberry Pi Foundation пусна Compute Module 3, който представлява умалена версия на Raspberry Pi, като са премахнати различни слотове като например този за SD картата, за да се намали размерът му и да може да бъде поставян в други устройства, като мултимейдийни плейъри, телевизори, контролни устройства за промишлеността и пр.

Compute Module 3 идва с двойно повече RAM и десетократно увеличение на бързодействието спрямо първата версия, която излезе през 2014-та година.

Новият модул е на основата на Raspberry Pi 3 и има Broadcom BCM2837 x64 процесор, с тактова честота от 1.2GHz, 1GB оперативна памет (RAM) и 4GB флаш пространство. Благодарение на това, че са премахнати някои портове, Compute Module 3 идва с умалени размери, което го прави много по-уместен вариант за вграждане в различни устройства от Raspberry Pi.

Устройството също така има DDR2 SODIMM слотове и същите пинове като при първия Pi модул. Compute Module 3 обаче е с 1 милиметър по-малък от оригиналния Compute Module.

Заедно с Compute Module 3 от Raspberry Pi Foundation пуснаха и Compute Module 3 Lite, която е със същия процесор Broadcom BCM2837 и 1GB RAM, но е без флашщ пространството от 4GB. Производителите могат сами да добавят eMMC устройство или SD слот към платката.

Излиза и обновена версия на Compute Module IO Board 3, която предоставя HDMI и USB конектори, а също така при тази версия има и възможност за програмиране на флаш паметта.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Довиждане на ъпдейтите във вторник. Майкрософт ще пуска само по един месечен ъпдейт за Windows