Разработчици успяха да инсталират Android на iPhone 7

0
74
Разработчици успяха да инсталират Android на iPhone 7

Разработчици успяха да инсталират Android на iPhone 7 благодарение на проекта Project Sandcastle.

След дълги години на разработка първата версия на Android, инсталирана на Apple iPhone вече е факт, благодарение на компанията за кибер сигурност Corellium и нейния проект Project Sandcastle.

Проектът Project Sandcastle позволява на потребителите да използват мобилната операционна система на Google Android при iPhone 7, iPhone 7 Plus и iPod Touch, посредством Chekra1n джейлбрейк.

За сваляне от потребителите е наличнен първият билд, който засега не може да осигури цялостното преживяване на Android, като към момента е известно, че работят камерата, Bluetooth модулът, видео картата, звукът, клетъчният модем и камерата. Разбира се, проблемите тепърва ще се показват, след като първият билд е наличен за публично сваляне и все повече хора го изпробват.

Като известни проблеми към момента се очертават невъзможността за инсталиране на приложения от Google Play Store при iPhone и фактът, че файловото пространство е само в режим само за четене.

Доминиращото положение на Apple им позволява да налагат всичко – от това какви приложения да съществуват в магазина, до това какви такси ще бъдат налагани на разработчиците. Решението на Corellium за използване на Android при iPhone най-накрая дава потребителите приложима алтернатива на App Store и iOS на Apple“, казва Corellium CEO Amanda Gorton пред Forbes.

Въпреки проблемите обаче, Project Sandcastle със сигурност представлява интерес за технически насочените ентусиасти, а също така не трябва и да се подценява огромният труд, който са вложили разработчиците от Corellium.

Разбира се, от Apple не са никак доволни от перспективата да може да се използва Android на техните смартфони. За да могат да инсталират Android на iPhone разработчиците използват своя iPhone виртуализационна платформа, за която от Apple съдят Corellium, а делото е заведено миналата година.

Прочетете още:  Ето как можете да получите пълен достъп до банкомат (видео)

От своя страна Corellium отстояват твърдо позицията си, че потребителите на iPhone трябва да имат правото да правят каквото си пожелаят с хардуера, който са закупили и който е тяхна собственост.

5/5 (1 Review)