Разработчиците към Майкрософт – или късате с ICE или си тръгваме от GitHub

0
41
Разработчиците към Майкрософт - или късате с ICE или си тръгваме от GitHub

Решението на президента Доналд Тръмп да раздели семействата на мигрантите, които са пресекли незаконно границата на САЩ предизвика огромно недоволство в цял свят, а медиите бяха заляти от снимки на плачещи деца, които биват разделени от семействата си. Скандалът не подмина и Майкрософт, които имат партньорски взаимоотношения с агенцията за изселване на САЩ (Customs Enforcement (ICE).

Част от разработчиците, които са избрали GitHub за своите проекти, също се присъединяват към световния протест като публикуват писмо до Майкрософт, в което ги призовават да спрат своите взаимоотношения с ICE. Ако това не се случи, разработчиците заплашват да си тръгнат от GitHub. Изглежда, че проблемите на компанията с GitHub тепърва започват, след като вече хиляди разработчици си тръгнаха, а други възнамеряват да напуснат, когато новината, че Майкрософт придобива GitHub стана обществено достояние.

Ужасени сме от политиката на администрацията на Тръмп на задържане, денатурализиране, депортиране и разделяне на семейства, които се привеждат в изпълнение от ICE“, се казва в писмото.

Според разработчиците взаимоотношенията на Майкрософт с ICE включват съхранение на лични данни в облачна инфраструктура, както и машинно обучение за лицево разпознаване и идентификация. Изпълнителният директор на Майкрософт Сатя Надела отрича това да е така и обяснява, че те само помагат с приложения за имейл, съобщения и календар. Това обаче е в дълбок разрез с блог пост от януари тази година, където компанията се хвали, че предоставят на ICE машинно обучение за лицено разпознаване.

Писмото на разработчиците, които заплашват да напуснат GitHub можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Играта Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration идва за Linux още този месец