Разработчиците на Ubuntu се приготвят за GNOME Software

0
46
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


Разработчиците на Ubuntu се опитват да подготвят хората, които поддържат пакетите за миграцията към GNOME Software.

Една от най-големите промени в Ubuntu 16.04 LTS е замяната на Ubuntu Software Center с GNOME Software. И двете програми вършат същата работа, като предоставят лесен и приятенначин за управление, инсталиране и ънинсталиране на различните пакети, но в същността си те са много различни.

Разработчиците на Ubuntu обаче трябва да направят някои важни промени, защото въпреки че GNOME Software е доста по-бърз, той все още не може да достигне Ubuntu Software Center по функционалност. Ще трябва да се добавят нови опции, ако искат да предоставят на потребителите същата функционалност, като например гласуване за определена програма или писане на ревю за даден продукт.

Самите промени по GNOME Software са много важни, но не трябва да се забравя, че и самите пакети трябва да се подготвят за миграцията. От хората, които поддържат пакетите ще се изисква да направят някои промени, за да няма проблеми и за да се изобразяват и инсталират коректно.

От екипа на Ubuntu казват, че се нуждаят от помощта на разработчиците на пакети, защото има много пакети, които дават грешки и по този начин AppStream не може да ги добави в общия поток. От Ubuntu имат желание за колкото се може повече пакети до излизането на Ubuntu 16.04 LTS, за да могат да предложат качествена услуга.

AppStream е за различни дистрибуции на Linux, осъществява взаимодействие с Linux репозиториите и се грижи за стандартизацията на пакетите чрез метадата данни. Има и сайт, който следи модифицираните пакети, който можете да намерите тук.

Прочетете още:  AMD издаде нови версии на драйвърите FirePro, Radeon Pro и AMDGPU-PRO

Предвижда се GNOME Software да запази повечето опции на Ubuntu Software Center, като ще се запазят писаните от потребители ревюта за различните пакети, коментарите и рейтингите. Това определено е сложна задача за разработчиците, но тя трябва да бъде свършена към датата на излизане на Ubuntu 16.04 LTS, която е все по-близо. Излизането на Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) е насрочено за 21 – ви април, 2016 – та година.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments