Разработчиците от Ubuntu работят по намаляване на натоварването на процесора от GNOME Shell

0
51
Ubuntu

Разработчиците на Linux дистрибуцията Ubuntu от Canonical работят усилено върху следващото издание Ubuntu 19.04 Disco Dingo. Последната им работа е фокусирана върху намаляването на натоварването на процесора от графичната среда GNOME Shell, което би трябвало да донесе още повече лекота и бързина.

Daniel Van Vugt от Canonical споделя своите актуализации, които е направил по различни проблеми, които целят намаляването на натоварването на процесора от GNOME Shell с една трета. Най-голям успех се постига с поправката, която намалява драстично натоварването при прерисуването на прозорците при докосване на дока.

Vugt обяснява, че е тествал натоварването с процесор Intel i7-7700 и то спаднало осезаемо. Преди при малък прозорец, докосващ дока натоварването е било 14%, а сега пада на 9%. Максимизиран прозорец, докосващ дока е отбелязвал натоварване върху процесора от 16%, а сега те са свалени на 11%.

Работи се усилено и по отстраняването на проблеми с латенцията. В Trello е публикуван списъкът, по който се работи и проблемите, които са отстранени към момента. Този списък може да бъде видян тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Intel пускат сканиране за вируси с видео картата. Windows ще първата операционна система, която ще се възползва от нея