REAPER 5.93 е първото издание с поддръжка за Linux

0
16
REAPER 5.93 е първото издание с поддръжка за Linux

REAPER е продукт на Cockos Incorporated и е мощен софтуер, с който можете да записвате музика, да я миксирате, мастерирате, да работите с множество аудио писти едновременно, да ги редактирате и още много други.

Софтуерът поддържа множество опции, някои от които са VST плъгини, 3D съраунд, MIDI устройства, преименуване на входа и изхода, персонализирани действия и макроси, мониторинг на много канали наведнъж и още.

Добре подреденият инерфейс прави работата при аудио обработка, миксиране, мастериране и пр. лесна и приятна. Допълнително потребителите имат на разположение лента с инструменти, timeline, контролни панели на пистите, браузър за аудио ефекти, миксер, виртуална MIDI клавиатура, часовник, транспорт бар, timeline и още.

Всички тези предимства, както и ниската цена и малкият размер на REAPER, помогнаха за това през годините този софтуер да набере значителна потребителска маса заради качествата си, но до момента той не се предлагаше за Linux. Поради постоянно покачващият се интерес към Linux от Cockos обявиха намеренията си да издадат нейтив издание за Linux още през 2016-а и ето, че сега това най-сетне е факт.

REAPER 5.93 е първото издание с поддръжка за Linux 4
REAPER 5.93 при Manjaro Linux с графична среда Cinnamon.

От REAPER версия 5.93 вече са налични експериментални билдове за Linux в три варинта – 32 бита, 64 бита и armv7l за Raspberry Pi 2+ и по-нови. Освен с първите Linux билдове REAPER 5.93 идва с MIDI подобрения, видео подобрения, поправки на зависвания, интеграция с видео и аудио плейъра VLC, поправки на различни бъгове и др.

REAPER 5.93 за Linux, Windows и macOS можете да свалите от нас или от официалния сайт.

Прочетете още:  Уязвимост в Windows 10 беше оповестена публично. Всички потребители са застрашени
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments