reCAPTCHA v3 Beta – вече ще е по-лесно да доказваме, че не сме роботи

0
133
reCAPTCHA v3 Beta - вече ще е по-лесно да доказваме

Интернет потребителите от цял свят всекидневно се сблъскват с reCAPTCHA или механизма, чрез който те трябва да докажат, че са хора, а не роботи. И докато това е полезно за сайтовете, които използват reCAPTCHA, то за потребителите това се превръща в тежко бреме. Никой не обича да търси еднакви картинки, да се опитва да разчете размазани букви, да търси входове на магазини, пътни знаци, коли, мостове и пр.

За наше щастие от Google работят това да приключи и скоро няма да ни се налага да доказваме своята човечност. Последната актуализация на reCAPTCHA версия 3 вече няма да използва подобни механизми за доказване, а ще се опре на съвсем нов почин и това е събирането на точки, за да прецени дали сме робот или човек.

Повече няма да изскачат попъпи, които имат нужда от нашето внимание, а просто ще се събират различни параметри и спрямо тях ще се преценява дали сме хора или не. Ще се наблюдават наши действия като движения с мишката, както и други дейности, които са характерни за човешките същества, след което те ще се оценяват.

Потребител, който се е представил добре ще отбележи 1.0 максимален резултат, докато роботът би отбелязал 0.0 точки. Към момента reCAPTCHA версия 3 е в бета стадий на разработка и се извършват финалните тестове преди да бъде пусната финалната стабилна версия.

Собствениците на сайтове могат да посетят страницата за разработка на reCAPTCHA, за да видят как могат да я добавят на страницата си, като по този начин облекчат максимално потребителите си.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Samsung ще произведат 1 млн. броя от сгъваемия си смартфон