Red Hat обявиха края на CoreOS Container Linux

0
78
Rad Hat RHEL

От Red Hat обявиха края на контейнер насочената Linux дистрибуция CoreOS Container Linux.

От Red Hat обявиха крайната дата, на която ще приключи поддръжката на CoreOS Container Linux (CL), което означава, че след това няма да бъдат предоставяни никакви актуализации и поправки на проблеми по сигурността.

Крайната дата обявена от Red Hat е 26.05.2020-а година, когато спират актуализациите за CoreOS, а същата година на 1-и септември ще бъдат изтрити и образите на операционната система.

В резултат на това от Red Hat ще премахнат всички образи на CoreOS от облачния магазин Amazon Web Services (AWS), от Google Compute Engine и от Microsoft Azure. В същото време обаче хранилището и документацията на Linux дистрибуцията в GitHub ще бъдат оставени, но в режим само за четене, без да се позволяват промени.

Потребителите биват съветвани да се пренасочат към наследника Fedora CoreOS (FCOS), което е най-добрият избор за тези, които са използвали CoreOS. Fedora CoreOS спазва философията на CoreOS и притежава същата технология за пакетиране, инструменти, модел на автоматично ъпдейтване, SELinux сигурността на Atomic Host и налична OCI поддръжка.

Fedora CoreOS представлява актуално копие на Red Hat CoreOS и е дистрибуция, получена от симбиозата между CoreOS и Fedora Atomic Host. Ако използвате CoreOS и искате да мигрирате към Fedora CoreOS, то можете да следвате стъпките, описани тук.

Ако обаче ви липсват някои функции, които все още не са имплементирани при Fedora CoreOS като нейтив поддръжка на Azure, DigitalOcean и др., то можете да заместите с Flatcar Container Linux, който е форк на CoreOS Container Linux.

Прочетете още:  Излезе Arch Linux 2020.01.01
5/5 (1 Review)