ReFlex е първият смартфон в света, който е с висока резолюция и може да се огъва (видео)

0
32
ReFlex е първият смартфон в света


Много производители се опитват да създадат гъвкави смартфони, но към момента не им се удава да усвоят тази технология.

Разбира се, има устройства, които са представени за гъвкави, като например LG G Flex, но и той е далеч от това, което бихме могли да наречем гъвкав смартфон. Въпреки това, технологията напредва и LG и Samsung ни показаха някои варианти на гъвкави дисплеи.

Сложната задача е не само дисплеят да е гъвкав, а същото трябва да важи и за всички други части като батерията, корпуса, платката и пр. С тази сложна задача явно са успели да се справят изследователи от [url=http://phys.org/news/2016-02-reflex-rev … users.html“ target=“_blank]Queen’s University’s Human Media Lab[/url].

Това, което са създали по техните думи е първият смартфон с висока резолюция, пълна гама цветове, с безжична връзка и поддръжка на мултитъч и най-невероятното е, че отговаря на команди зададени с огъване.

Във видео се дава пример с книга, която се разлиства и в двете посоки, в зависимост от това дали телефонът се огъва навън или навътре. Колкото понече огъвате, толкова по-бързо се прелистват страниците и за да е съвсем истинско преживяването, потребителят усеща преминаването на страниците по пръстите посредством прецизно и детайлно настроена вибрация.

Според разработчиците това дава възможност потребителят да се ориентира къде се намира дори и без да гледа в дисплея, обяснява Roel Vertegaal, директор на Human Media Lab at Queen’s University.

Устройството се нарича ReFlex и оборудвано с OLED тъчскрийн дисплей с HD резолюция от 720p. Операционната система е Android KitKat 4.4, а сензорите, които реагират на огъването са разположени зад дисплея.

Прочетете още:  Супер сигурният Windows 10 S беше хакнат за 3 часа

Устройството може и да не се появи толкова бързо на пазара, колкото ни се иска, но според Roel Vertegaal можем да го очакваме по рафтовете в магазините до пет години.

0/5 (0 Reviews)