Remix OS спира да съществува

0
102
Remix OS спира да съществува


Remix OS е операционна система за x86 и ARM компютри и устройства, която беше създадена, за да могат да се стартират Android приложения на тях. Сега обаче разработчиците я изоставят.

Официалната разработка на RemixOS започна през 2014-а година като проект в Kickstarter и бързо набра скорост.

След като операционната система беше в бета стадий през изминалата година, Jide, компанията, която разработва Remix OS, съобщава за своите нови намерения да се фокусира върху корпоративния бизнес и да изостави потребителския сегмент.

След като от Jide дадоха на света първия Android компютър в лицето на Remix Mini, те са решили, че има повече смисъл да работят с корпорациите и да изоставят проекта. Това означава, че компанията изоставя RemixOS и няма да я разработва повече.

В официален анонс на страницата на Jide се обяснява, че в компанията са били получени множество запитвания от различни големи корпорации и индустрии и в резултат на това те са започнали съвместна работа по създаването на полезни инструменти на базата на софтуера и хардуера на Jide за тях.

От компанията виждат голям потенциал в това да революционизира начина, по който работят тези организации и са решили да фокусират усилията на Jide върху корпоративния сегмент. Те ще променят изцяло целта на RemixOS и ще изоставят потребителския сегмент.

В резултат на това Jide спира RemixOS в сегашния ѝ вид и ще върне парите на всички поддръжници в Kickstarter.

Ще бъдат върнати и парите за поръчките, които са били направени през сайта, но все още не са финализирани. Връщането на парите започва официално от 15-и август тази година.

Прочетете още:  Откриха нова версия на Troldesh Ransomware

Това решение идва след като основателят на Jide напусна компанията миналата година.

0/5 (0 Reviews)