Родители плащат по $20 за Fortnite треньори да обучават децата им

0
63
Родители плащат по $20 за Fortnite треньори да обучават децата им

Популярността на играта Fortnite расте все повече и повече, отбелязвайки над 100 милиона сваляния, при все, че все още не се предлага за Android, но заедно с това една друга странна тенденция също набира скорост – родители плащат между 15 и 35 долара на час, за да наемат треньори, които да обучават децата им, за да станат те по-добри и да могат да бият другите играчи, съобщават от WSJ.

Търсенето на подобни треньори нараства лавинообразно и от март месец тази година насам са наети над 1400 Fortnite инструктори, твърдят сайтове като Gamer Sensei и Bidvine, които предлагат услугата. Подобна тенденция може би намира своето логично обяснение в това, че създателите на Fortnite от Epic Games предлагат различни турнирни награди с обща стойност от $100 млн. долара.

Друга вероятна причина може би е фактът, че електронните спортове отдавна се превърнаха в много голям пазар, с огромни постъпления, където различни инвеститори, рекламодатели и различни известни компании наливат значителни средства. Твърде е възможно надеждата на родителите да е децата им да израснат като добри състезатели на елекронни спортове, което да им осигури един добър приход.

Истерията около Fortnite ще продължи да нараства и за това голям принос ще има фактът, че играта скоро се очаква да излезе за Android, което ще позволи натрупването на огромна потребителска маса. Изглежда, че освен повишаването на популярността на играта, в нещо нормално ще се превърнат и инструкторите, които ще обучават играчите и това ще се превърне в норма, в нещо съвсем нормално, с което ще трябва да свикнем.

Прочетете още:  Още KPTI кръпки за оптимизация на скоростта относно Meltown намират мястото си в Linux
0/5 (0 Reviews)