С последния ъпдейт за Windows 10 Майкрософт представят виртуален тракпад

0
40
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


От Майкрософт пуснаха нов билд за потребителите в Insider програмата, в който има нова функция, която е наречена „virtual trackpad“ и е насочена към потребители, които искат да контролират монитор чрез таблет.

От компанията обясняват, че това е нова функция за потребители, които искат да контролират монитор чрез таблет, без да им се налага да закачат допълнително мишка за тази цел.

„Виртуалният тракпад ви дава възможност да правите повече с таблет и втори монитор – просто свържете таблета към друг компютър, друг монитор или телевизор, отидете в Action Centre и цъкнете на бързото действие „Project“. Използвайте го точно както използвате и физическа мишка, за да контролирате съдържанието на монитора“, казват от Майкрософт.

За да бъде активирана новата функция, натиснете и задръжте върху таскбара, а след това изберете „Show touchpad button“. След това ще се появи икона в зоната за нотификации. Също така виртуалния тракпад може да бъде настройван, за да отговаря на нуждите на различните потребители, като това може да бъде направено от Settings->Devices->Touchpad.

Освен новата функция виртуален тракпад, от Майкрософт са щастливи да съобщят, че в новия билд на Windows 10 има и нова версия на Sticky Notes. Версията на Sticky Notes вече е 1.2.9.0 и поддържа повече езици и региони, , като е добавена възможността за разпознаване на URL, адреси и имейли.

Допълнително е подобрен и Windows Ink, където е добавен бърз достъп до настроките на писалката, подобрен е инструментът за чертане, както и е увеличен броят на наскоро използваните програми, които се показват в списъка.

Най-новият билд за Windows 10 носи със себе си още и нов адрес бар в Registry Editor, поправки на различни бъгове, включително и бъг, който е причинявал постоянни сривове в Internet Explorer, различни подобрения при Hyper-V.

Прочетете още:  Galaxy S8 излиза в предварителна продажба на 10-ти април

Новият ъпдейт идва само седмица, след като от Майкрософт обявиха, че ще направят ъпдейтването на Windows по-бързо и ефикасно с унифицираната платформа за ъпдейти Unified Update Platform в идващия през пролетта на 2017-та година Windows Creator’s Update.

Тогава на потребителите ще биват предлагани така наречените „диференциални ъпдейти“, които ще дават възможността да бъдат изтегляни само необходимите пакети за конкретната машина. Това ще намали както размера на ъпдейтите, така и времето за тяхното прилагане.

0/5 (0 Reviews)