Съдът реши, че от ФБР не са задължени да публикуват инструмента, с който кракнаха iPhone

0
15
Съдът реши


Съдът в САЩ отсъди, че от ФБР няма нужда да предоставят инструмента, с който успяха да кракнат iPhone при случая San Bernardino.

Искането беше отправено от Vice News, Associated Press и USA Today, като част от Свободата на информацията, която е защитена със закон, и в него се иска оповестяване на създателя/компанията на инструмента, самия инструмент, както и платената цена за него.

Битката между Apple и ФБР, започна в началото на 2016-та година, когато ФБР се опита да принуди Apple да предостави достъп до iPhone, което беше свързано с терористичен акт, известен като случаят San Bernardino, при който загинаха 14 души, а други 22 бяха ранени, и се изискваше, за да могат да бъдат следени терористите.

От Apple категорично отказаха, а от ФБР успяха да се сдобият с инструмент, който разби защита на iPhone и без тяхна помощ.

Днес съдът, в лицето на съдия Tanya Chutkan, отсъди, че от ФБР не са длъжни да оповестяват инструмента, цената, която са платили за него или създателя му и от организацията могат да запазят всичко в тайна.

Част от аргументите, които предоставят от ФБР са, че ако производителят на инструмента се оповести публично, то могат да започнат атаки срещу него, за да се открадне технологията. Освен това, ако се оповести самия инструмент, той може да попадне в ръцете на кибер престъпници, които да разширят неговите възможности.

Като още един аргумент се посочва, че производителят на инструмента няма толкова добра защита, като тази на ФБР, и инструментът може много по-лесно да попадне в чужди ръце.

Прочетете още:  Майкрософт ще споделя с трети страни информацията от телеметрията

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments