Съдят Apple за кражба на технология

2
55
Съдят Apple за кражба на технология

Отново съдят Apple, като този път искът е за кражба на технология за камера с две лещи.

На много читатели е известно, че от Apple редовно биват съдени за кражба на различни патенти и всъщност всички “новости„, които предлагат на своите потребители са или налични при Android поне половин година преди това или пък са откраднати от някого.

Предявените претенции този път са от страна на израелската компаният Corephotonics, съобщават от iDrop News. Компанията заявява, че от Apple са откраднали някои нейни патенти, сред които и технология за камера с двойна леща.

Подобна камера може да се види в много от моделите на Apple – iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS и iPhone XS Max. И не само това – от Corephotonics твърдят, че само в сферата на камерите Apple са откраднали от тях цели десет патента.

Откраднатите патенти са защитени пред US Patent and Trademark Office (USPTO) в периода ноември 2013-а до юни 2016-а година. Освен патента за камерата с две лещи те включват и технология за софтуерно комбиниране на снимки, заснети от две различни лещи на камерата, технология за оптично увеличаване, мини теле-фото лещи и пр.

Corephotonics вече води едно дело срещу Apple от 2017-а година за същата технология за камера с две лещи, която е използвана при моделите iPhone 7 Plus и the iPhone 8 Plus, но сега компанията завежда ново дело, което включва повече iPhone модели.

От Corephotonics обясняват, че Apple са се срещнали с техен екип, за да обсъдят технологията с камера с две лещи, а целта е била евентуално сътрудничество и заплащане на лиценз. В края на краищата обаче Apple просто са откраднали технологията и са я представили като своя в моделите на смартфоните си.

Прочетете още:  Инсталиране на iOS приложения от трети страни без джейлбрейкинг? Вече е възможно!

Corephotonics изискват от съда да определи глоба за нанесени имуществени щети от страна на Apple.

Наскоро и двама потребители съдят Apple за това, че без позволение споделя iCloud потребителски данни с компании от трети страни като Google и Amazon. Делото е за нарушаване на договора, за фалшива реклама и нарушаване на закона за нелоялна конкуренция на щата Калифорния. Делото е заведено от Andrea M. Williams и James Stewart.

5/5 (2 Reviews)
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

Това за „новостите“ при Ябълката не го знаех.