Samba 4.9 ще дойде с множество промени. Вижте някои от тях

0
27
Samba Linux

Samba представлява имплементация с отворен код за мрежовия протокол Server Message Block (SMB) и работи безпроблемно при Linux базираните операционни системи, UNIX, BSD, Solaris и Mac OS X и други. Samba присъства по подразбиране в почти всяка Linux дистрибуция. Samba е това, което ви трябва, ако искате да прехвърляте файлове между Microsoft Windows клиенти и Linux/UNIX базирани хостове, да използвате Windows споделен ресурс, принтиране и печат, а също така може да се интегрира като член на домейн, контролер на домейн или като част от Active Directory домейн.

Сега, с излизането на първото preview издание на Samba 4.9, екипът, който стои зад разработването на този толкова полезен продукт, сподели с общността какво можем да очакваме от следващото голямо издание. Разработчиците предупреждават потребителите, че тази версия е все още в разработка и не е предвидена за стабилна работа, а проблемите трябва да се съобщават на https://bugzilla.samba.org/

Някои от интересните функции, които виждаме при първото preview издание на Samba 4.9 и които ще намерят място във финалното издание са поддръжка за преименуване на Samba домейн, поддръжка за Password Settings Objects (PSOs) / Fine-Grained Password Policies (FGPP), подобрение на възможностите на samba-tool computer sub-command, добавен е експериментален LMDB LDB бекенд за бази данни с размер по-голям от 4GB.

Добавен е локален плъгин за MIT Kerberos, добавена е възможност за създаване на резервно копие на домейна чрез новата команда Samba Tool, добавена е одит поддръжка, промените при паролите при AD DC вече се записват в дебъг логовете на Samba под формата на ‘dsdb_password_audit’ дебъг клас и като ‘dsdb_password_json_audit’ за JSON форматираните данни, добавени са автоматично покритие на сайтовете и различни GetDCName подобрения и още.

Прочетете още:  Преди да инсталирате ъпдейта за iOS 10.3 е добре да си направите бекъп

Пълния списък с промените можете да видите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)