Само 2% от потребителите на Apple биха минали на Windows

0
30
Само 2% от потребителите на Apple биха минали на Windows


Ново изследване показва нагласите на потребителите относно Apple и Майкрософт.

Въпреки факта, че Windows все още доминира десктоп пазара, който остана единствен в това отношение като последен бастион на Майкрософт, това не означава непременно, че всички са доволни от него.

Скорошно изледване на [url=http://www.vertoanalytics.com/chart-wee … ndows-mac/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Verto Analytics[/url] показва, че всъщност цели 21% от потребителите на Windows в САЩ биха преминали към Mac и macOS на Apple, стига да можеха.

В същото време едва 2% от Apple потребителите биха преминали към Windows и изказват намерение следващата им машина да е отново Mac.

Изследването показва, че потребителите, които биха преминали от Windows към Mac са със среден годишен доход от $150 000. Хората с доход от $ 20 000 или по-малко пък изявяват желание да преминат към Mac, но според тях това е малко вероятно да се случи, поради високите цени на продуктите на Apple.

Тревожен за Майкрософт е фактът, че дори и младите хора с по-нисък доход в анкетата, са изявили желание да преминат към Mac и са заявили, че преминаването от Майкрософт към Apple може да се случи на по-късен етап, при евентуално повишаване на доходите им.

Данните от това изследване показват, че колкото и да е трудно потребителят да се откачи от монопола на Майкрософт, то веднъж сторил го, той отстоява позицията си и няма никакво намерение да се връща назад, както и повечето Linux потребители, които отдавна са осъзнали, че всъщност живот без Майкрософт и Windows не само е възможен, но е и далеч по-добър.

Прочетете още:  This week in KDE - новата инициатива за новостите при KDE Plasma
0/5 (0 Reviews)