Samsung бележат рекордни печалби

0
34
Samsung бележат рекордни печалби


Южнокорейският гигант Samsung бележи рекордни печалби за второто тримесечие на тази година, които са в резултат на повишеното търсене на SSD и DRAM.

Печалбата за този период се изчислява на 11 трилиона вона или около 7.6 милиарда евро и е благодарение главно на бизнеса с чипове на компанията.

Samsung изпитва повишено търсене на сървърни SSD и DRAM с висока наситеност и това се случва в момент, когато пазарът изпитва недостиг на тези компоненти. Те са търсени предимно за облачни изчисления и изкуствен интелект.

Мобилният бизнес на компанията също се представя добре, което е в резултат на продажбите на Galaxy S8 и Galaxy S8+, които според Samsung са надминали тези на Galaxy S7 в почти всички региони.

Заедно с обявяването на приходите южнокорейският гигант обяви и излизането на нов Galaxy Note смартфон.

Galaxy Note 8 се очаква да излезе през следващото тримесечие и Samsung обещават да предостави високи технологии и нови функции.

В същото време от компанията очакват продължение на тенденцията за увеличаване на печалбите, които ще бъдат осигурени от стабилните доставки на 10nm чипове и повишени доставки на OLED дисплеи за смартфоните от висок клас. Само от Apple са поръчали 80 млн. OLED извити дисплеи за предстоящото излизане на iPhone 8, който се очаква да бъде именно с OLED дисплей.

Въпреки това от Samsung очакват спад на печалбите от собствения им мобилен сегмент, поради повишените цени на компонентите.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows и Linux машини са цел на нова малуер кампания за добиване на криптовалута