Samsung DeX – Linux при Galaxy устройствата достигна бета стадий

0
559
Samsung DeX - Linux при Galaxy устройствата достигна бета стадий

След като преди малко повече от година от Samsung обявиха новия си проект Samsung DeX, сега той достигна своята бета фаза на разработка. Това съобщи компанията на Samsung Developer Conference.

Samsung DeX е проект на южнокорейския гигант Samsung, който позволява на потребителите да включат смартфона си към голям монитор с мишка и клавиатура и да го използват като настолен компютър. Това е идеята, която стои зад конвергенцията на Canonical при тяхната Linux дистрибуция Ubuntu, а по-късно при Continuum на Майкрософт. И докато тези два проекта са изоставени, от Samsung работят упорито в тази насока.

Разбира се, към момента освен Linux няма друга операционна система, която да може да осъществи тази идея. Linux дистрибуцията по подразбиране е Ubuntu, но на потребителите се дава възможност за избор и за други среди. Благодарение на Samsung DeX потребителите на Galaxy устройства ще могат да се радват на своите приложения и игри на по-голям екран, да гледат филми, да сърфират в интернет и какво ли още не.

Linux on DeX дава преимущества и на разработчиците, които могат да създават своите приложения в Linux среда на голям екран, използвайки телефоните си като десктоп компютри. Това е възможно поради сътрудничеството между Canonical и Samsung, които разработват специално издание на Ubuntu 16.04, за да могат да дадает възможно най-доброто преживяване за разработчиците.

Приложението Linux on DeX в бета вариант вече е налично за сваляне от тук. Трябва да имате предвид обаче, че тази версия е достъпна само за потребители на Galaxy Note9 и Galaxy TabS4, с версия на Android Oreo или по-нова.

Прочетете още:  Интересът към Bitcoin отново се вдига и стойността му минава $1000

Повече за Samsun DeX можете да научите от блога на Ubuntu.

0/5 (0 Reviews)